Kahvenin Hakkını Veren Yöntem

 Yazın kahveye bolca buz ekleyip soğuk soğuk içmek en çok kullandığım yöntemler arasındadır.   ‘ColdBrew’ yada ‘ColdDrip’ diye adlandırılan soğuk kahve demleme yöntemi Japonya’dan dünyaya yayılarak İstanbuldaki kahveseverlerle bulusmakla geç bile kaldı. Kendine tarz demleme yöntemi kahvenin hakkını vermiş.

24 SAATTE DEMLENİYOR

Dev kum saati gibi bir mekanizmaya sahip olan bu sistemde kahve demlemek 24 saat.  Damla damla biriktirilen bu demleme yönteminde ise, kahve çekirdeğinin özellikleri daha da öne çıkıyor.   Third wave coffee akımı içinde olan bu lezzeti,  Wyndham Grand otel zincirlerinde artık deneyebilirsiniz.    

Genelde bol buzla servis edilirken yanındaki süt-şeker ya da şurup ilave edip etmemek size kalmış.

EV YAPIMI SOĞUK DEMLEME KAHVE

Öncelikle malzemelerimiz; Sabrı da ilave ediniz …

  • french press ya da kağıt filtreye göre çekilmiş kahve
  • french press kullanmıyorsanız sürahi ya da kavanozlar
  • soğuk su
  • plastik ya da tahta bir kaşık/çubuk (kahveyi karıştırmak için)

IMG_7737-1024x682

IMG_7743-1024x696

IMG_7753-678x1024

IMG_7767-1024x682

IMG_7786-1024x632

SUNUMLARIYLA EN İYİ COLD BREW DURAĞI

 Anadolu yakasının kahveseverler için gözdesi mekan Drip Coffeeist.Bağdat Caddesi’nden 10 adım uzakta. Noter Sokak’ın hemen girişinde. Üçüncü dalga kahvecilerin istanbul’daki ilk örneği drip coffee, sifon, aeropress gibi yenilikçi tekniklerle hazırlanan kahvelerinden deneyebilirsiniz..

Elde edilen cold brew’ları Petra Roasting Co. sade, organik süt ve şeker ilavesiyle ya da maden suyuyla karıştırıp servis ediyorlar.

Cihangir müdavimleri için adeta ‘Kronotrop’   cold brew furyasının da fitilini ateşledi.  Üçüncü dalga akımının en iyi 10 butik kahveciler arasında ilk sırada yerini kaptı.

Kendi üretimi olan kocaman drip kuleleriyle meşur olan  MOC – Ministry of Coffee  Nişantaşında. Sütlü ve şeker kamışlı, karamelli gibi çeşitlerde şuruplarla da servis ettikleri cold brew’lar mekanda ise fazlaca tüketiliyor.