Yazarın izinde ‘Dublin’

James Joyce, Bernard Shaw ve Oscar Wilde gibi edebiyatçıları ve tarihi pub’ları ile ünlü Dublin’in havası öyle değişken ki Dublin’liler “yarın hava nasıl olacak” sorusuna bile “bekleyip görmek lazım” diye cevap veriyorlar.

Hep güneşli havada seyahat edemeyeceğimize göre, havayı pek de fazla dert etmeyip Avrupa’nın köklü tarihi ve edebiyat geleneği yanında en güzel pub’larına ve en keyifli gece hayatına sahip şehirlerinden olan Dublin’i ziyaret etmekte fayda var.

İrlanda’nın başkenti Dublin, 2010 yılında UNESCO Edebiyat Kenti seçildi. Jonathan Swift, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, William Butler Yeats, Samuel Beckett ve Seamus Heaney gibi dünyaca ünlü, Nobel Edebiyat Ödüllü yazarların da doğup büyüdüğü İrlanda hem bu özelliği hem de geçmişi ile dikkat çekiyor.

Dublin rengarek kapılarıyla da meşhur. isyanın rengini yansıtan kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi kapılar, yıkılmış kaleler, köklü geçmiş, göller, parklar, kutsal ve mistik efsaneler, yeşilin onlarca tonu, edebiyat ve pub kültürü Vikinglerin izlerini taşıyan bir ülkenin başkenti.

Pub’larıyla meşhur Dublin’de, Temple Bar mahallesi geleneksel İrlanda barlarının en yoğun bulunduğu bölge. İrlanda Pub’ları, Irish Pub olarak bilinir ve bu kültürün geçmişi 19. yüzyıla uzanıyor.

O’Connel Caddesi, O’Connel Köprüsü ve anıtı, Parnell Heykeli, Rotunda Hastanesi, Hardwicke Sarayı, Greshem Oteli, Aziz Patrick Katedrali, Dublin Kalesi, Wicklow Ulusal Parkı ve içerisinde bulunan Glendalough Bölgesi, Powerscourt Evi ve bahçeleri gezileri… ve daha pek çok önemli yeri görebilirsiniz.