“Çocuk Dostu Şehirler”

Çocuk gezginler için bazı şehirlere yapılan ziyaretler yorucu olabilirken, bazı şehirler ise büyükler gibi çocuklar için de gezmesi çok eğlenceli olabiliyor. Avrupa’da çocuklarınızla gezmekten keyif alacağınız 3 sehir … 

Londra

Londra, Sherlock Holmes, Peter Pan ve Harry Potter’ın şehri. Bir yıl boyunca Londra’da kalsanız bile her gün çocuğunuzla yapabilecek ilginç şeyler bulabiliyorsunuz. Londra Hayvanat Bahçesi, Covent Garden, Londra Ulaşım Müzesi, Warner Bros Harry Potter stüdyosu çocukların mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Londra ‘da şehrin simgesi olan çift katlı otobüslere binmek, Somerset House’ın çeşmeleriyle oynamak bile çocuklarınızı mutlu etmeye yetiyor.

Kopenhag

Şehrin yerlilerinin çocuklara sevgi ve saygılarını sunduğu Kopenhag şehri adeta çocukların oyun alanını oluşturuyor. 2012 küresel barış endeksine göre yaşamak için dünyanın en güvenli yeri olan şehir, aynı zamanda çevre dostu kimliğiyle biliniyor. Kopenhag, dalgalara kapalı plajları, Tivoli Eğlence Parkı, çocuk dostu müzeleri ve sunduğu bol yeşil alan ile çocukları mutlu eden ve çocuklu ailelere güven veren keyifli bir tatil imkanı sunuyor.

Amsterdam

Çocuğunuzla katılacağınız yandan çarklı bir tekne turu oldukça ilgi çekici oluyor. Amsterdam aynı zamanda ailece bisiklet kiralayarak zevkli dakikalar geçirebileceğiniz bir bisiklet şehri. Amsterdam’ın en ünlü parkı olan Vondelpark’ta keyifli vakit geçirebilirsiniz. Van Gogh Müzesi ve Rembrandt Evi’ndeki çocuklara yönelik  atölye çalışmalarıyla çocuğunuzun içindeki sanatçıyı ortaya çıkarıyorsunuz. Çocuk dükkânlarının bulunduğu Scheldestraat ise kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Özellikle kız çocukları için rengarenk lale bahçeleri de oldukça ilgi çekici oluyor.

 “Çocuk Dostu Şehirlerde” küçük gezginler seyahatin tadını çıkarırken, anne babalar huzurlu ve rahat bir tatil geçiriyor.