Yemekte en büyük 10 ikilem

10 soruluk mücadeleden bazı sonuçlar:

Limon mu, sirke mi?

Salataya limon mu ,sirke mi ? isterseniz sorsunun cevabı bugunlerde bizimde evde gündemizde oldugundan sofradakı en büyük ikilem arasında ilk sırada yerini alıyor. Kısa bir not bazen salata sosuna herkesin gönlü olsun diye tek biryerde karısım yaparak da ayrı bir tat elde edebilirsiniz.

Sofradaki soğuk savaş: Rus mu, Amerikan mı?

Yemeklerde milliyetçiliği çoktan geçtik; hatta Yunan dostlarımızla baklavanın kredisini paylaşmaya bile razı olduk olacağız. Peki, bu yemeklerde soğuk savaş havası estiren Amerikan-Rus salatası ikilemi neden? Oylama yüzde 23’e yüzde 77 oyla Rus salatası lehine devam ediyor.

İkilem içinde ikilem: Balığa limon sıkanlardan  mısınız?

Balığa değilde yakışan hersey limon sıkan benim bilenler bilir. Balığa limon sıkanlardan  mısınız? konusu geçtiğinde ise cogunlugun tercihi ise ‘balığa limon sıkmak’.10 soruluk mucadeleden İkilem içinde ikilem kalındığı açıkca görülüyor:)

İskender kebap ve patatesin aşk nefret ilişkisi

Patatesin dünya mutfaklarındaki yeri öyle sağlamdır ki, girdiği her ortamda kabul görür, her ortamda kendini sevdirir. Ancak kimisi de bazen patatesin sınırını bilmesi gerektiğini düşünür. “Güzelim İskender kebabın yanına patates koyan işi bilmiyordur” diyenler bu konuda ipi göğüsleyecek gibi görünüyor. Şu anda yüzde 85 oyla önde gidiyorlar.