Farklı bir ortamda (Ülker Arena Spor’da) UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin  20. yılı vesilesiyle “Troya” yeniden izleyicisiyle buluştu.  Kıyafetleri polemik konusu olan “Anadolu Ateşi” kadar Troya’ya da ilgi yoğundu. TROYA efsanesine, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, birlik ve beraberlik üzerinden yeniden hayat vermiş.

Hitit Kralı Tuthalia’dan, Akhileus’a, Büyük İskender’den Roma İmparatoru Sezar’a, Pers Kralı Kserkses’den Bizans Kralı Konstantinus’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Mustafa Kemal Atatürk’e kadar çağlar aşan dünya liderlerinin düşlerini süsleyen ışıklı şehir aslında: TROYA
Hummalı bir çalışma, tarihin görmezden gelinmesine karşı müzikal bir başkaldırı.

1 senedir tanıtımı yapılan film nihayet vizyonda. Mar Yapı’nın basına özel davetiyle Cinemaximum Kanyon’da Arif v 216’yı izleyenlerdenim.

ESKİLER Bİ BAŞKA

Sinema eleştirmeni ve köşe yazarlarının yorumlarına bakarsınız “Bana nostalji bastı moruk, kalıyorum” diyerek izlettiren filmde, eski İstanbul’u ve ranta dokunan kısımları görmek, “İyi insanlar yalnızca filmlerde mi yaşar?” diyerek günümüz insanını konu alan  Arif v 216’ya emek veren herkesin ellerine sağlık…